POUSSIN MED LØGPURÉ, RØDBEDEGLACE OG -CRUDITÉ & SPRØDSTEGTE KARTOFLER MED CREMET KARTOFFELFYLD

4 couverter

Ingredienser
Poussiner:
• 4 Chefs Club® poussiner
• 1/2 dl soja
• 10 g sukker
• 100 g mel
• 2 æg
• 1 fed hvidløg
• Olie til fritering

Løgpuré
• 4 løg
• 1/2 dl hvidvin
• 20 g smør

Rødbeder:
• 4 mellemstore rødbeder
• 50 g sukker
• 1 citron

Kartofler:
• 4 kartofler (Folva)
• 50 g smør
• 1/2 dl piskefølde
• Olie til fritering

 

Tilberedning
Poussiner:
Skær hver poussin i otte stykker. Bryst rulles sammen og lægges i et smurt fad. Bag dem i ovnen, 1 time ved 80°C. Lårene krydres med salt og peber, steges til de er færdige på panden og tages efterfølgende af varmen. Lav derefter en marinade i panden med lidt varm olie, hakket hvidløg, soja, lidt sukker og peber. Pensl lårene i marinaden og steg dem derefter fem minutter i ovnen ved 190°C, til de har en flot farve. Vingerne paneres med mel, æg og rasp og frituresteges.

Løgpuré:
Pil løgene og skær dem i små tern. Steg dem herefter i smør ved svag varme, tilsæt hvidvin og kog det ind. Tilsæt lidt vand, salt og peber og kog massen indtil det er mørt. Massen blendes herefter til en glat creme.

Rødbedeglace og -crudité:
Skræl rødbederne. Én rødbede skæres i tynde skriver og lægges i koldt vand til crudité. Resten presses til saft som koges til en glace sammen med citronsaft og sukker.

Sprødstegte kartofler med cremet kartoffelfyld:
Kartoflerne skæres i halve og udhules med en ske. Kødet fra kartoflerne koges møre og blendes til en mousse med smør, fløde, salt og peber. De udhulede kartofler steges til de er sprøde i rigeligt olie. Fyld moussen i de halve kartofler lige inden servering.